Alkukesän uutisia: Onni-koira on vetäytynyt eläkkeelle

Posted on

Terveisiä Pieneltä Kotieläintilalta! Täällä ei olekaan uuden kesäkauden kynnyksellä äänessä Pienen Kotieläintilan Onni-koira vaan minä, aasi Lilli. Sillä hei, tiedätkö mitä! Me olemme tehneet Onnin kanssa eräänlaisen vahdinvaihdon. Onnin sijaan löydät minut ainakin täältä blogista raportoimasta Pienen Kotieläintilan kuulumisista, ja saatan olla äänessä joskus muuallakin.

Mutta miksi ihmeessä? Annahan, kun kerron.

Onni on vetäytynyt eläkkeelle

Syy vahdinvaihdokseen on lopulta aika yksinkertainen: Onni on jo vanha koira. Kysynpä vain, mitä ihmiset tekevät, kun heistä tulee vanhoja? He vetäytyvät takavasemmalle, jättävät työt toisten hoidettavaksi ja siirtyvät viettämään lokoisampia kesäpäiviä ilman velvoitteita.

No, niin teki Onnikin. Berninpaimenkoirasta on tullut eläkeläinen.

Onni asuu edelleen Pienellä Kotieläintilalla, ei huolta sen osalta. Mutta kaikkia tilan kesähulinoita se ei vain enää jaksa. Eikä se jaksa kirjoittaa. Sitä kiinnostaa joutenolo ja omassa rauhassa varjossa loikoileminen.

Onnin asiat ovat siis oikein hyvin, vaikka et tänä kesänä sitä enää näekään. Jos haluat lähettää Onnille terveisiä, käy kuiskimassa ne kesän aikana minun korvaani. Lupaan toimittaa terveisesi perille.

Sopimus vahdinvaihdosta

Teimme eräänä keväisenä iltana Onnin kanssa siis sopimuksen vahdinvaihdosta. Sen seurauksena Onnin luottamustoimet siirtyivät minulle. Onni kyllä tietää, keneen kannattaa luottaa.

Aaseja pidetään tyhminä eläiminä, mutta totuus on, että ulkonäkö pettää. Hitaus on usein yksi eläimen hyveistä, sillä sen ansiosta on mahdollista nähdä kaikkea sellaista, jota joku muu ei omilta kiireiltään ehdi tai hoksaa.

Kaikella kunnioituksella kotieläintilan muita eläimiä kohtaan, mutta mietipä esimerkiksi Amoria. Siinä on vuohi, joka sinkoilee pitkin vuohiaitaustaan ja metelöi i-h-a-n jokaiselle vastaantulijalle. Tai Aatu-kukko sitten? Se on niin omaa egoaan täynnä, että se ei näe eikä kuule ketään muuta.

Heistäkö nyt muka joku raportoimaan tilan kuulumisista? Ehei. Ei onnistuisi. Työ tulee luottaa vahvalle ja vakaalle persoonalle, jollainen minä toden totta olen.

Sallitko esittelyni? Olen aasi Lilli

Sallitko, jos siis vielä esittelen itseni. Olen aasi Lilli, ja asun Pienellä Kotieläintilalla omassa aitauksessani tallirakennusta vastapäätä yhdessä äitini Lyylin kanssa. Äitini on välillä aikamoinen jästipää, johon menee helposti hermo. Mutta keneen nyt ei kotona asuessa menisi. Oikeastihan minä kuitenkin rakastan äitiäni. En tulisi toimeen ilman sitä.

Enkä ihmisiä! Sanokaa vain minua jähmeäksi, mutta todellisuudessa se aiheutuu siitä, että seuraan salaa ja uteliaana muiden tekemisiä. Vakoileminen, kurkkiminen ja muiden ihmettely ovat lempipuuhiani. Tiedän tilalta siksi jo aika monta tarinaa. Onni on viisas koira, kun antoi tehtävänsä minulle.

Huomaa kesäkauden 2022 jatketut aukioloajat

Muutenpa meillä Pienellä Kotieläintilalla ei ole juuri mikään muu muuttunut. Heppa-aitaukseen olemme saaneet muutaman uuden kesävieraan, Pipsan ja Pirkon seuraksi tuli jokunen uusi lammas, ja pupuaitauksessa on kolme viime kesän jälkeen saapunutta asukkia.

Meillä kaikilla menee oikein hyvin. Tulethan kesällä käymään. Huomaa samalla, että tänä vuonna sekä Pienen Kotieläintilan että Kahvila Onnin aukioloaikoja on illasta hiukan jatkettu.

Aurinkoista kesää!

Pieni Kotieläintila on avoinna kesäkaudella 2022 sunnuntaihin 7.8. asti ti-su klo 10-18 ja Kahvila Onni klo 10-20. Kurkkaa lisätiedot Info-sivulta.

Pienen Kotieläintilan kuulumisista blogissa kertoo tilan aasi Lilli. Pienen Kotieläintilan muihin eläimiin pääset tutustumaan Eläimet-sivun kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *