Pieni Kotieläintila koira

Tervetuloa meille – Pienelle Kotieläintilalle!

Posted on

”No vihdoinkin. On tätä jo odotettu. Koko kevät on ollut niin vauhdikasta puunaamista, järjestelemistä, asioiden muistamista, hoitamista ja paikkojen kuntoon laittamista, että vilkkaan koiran pää menee jo vähemmästäkin sekaisin. Mutta siis, tervetuloa vihdoin meille – minuun kotiini. Minä olen berninpaimenkoira Onni, ja Pienen Kotieläintilan ihmisiä rakastava vahtikoira.

Lauantaina 8.6. avautuva Pieni Kotieläintila on uusi Tuusulan Ruskelassa sijaitseva kotieläintila. Täällä asuu reilut parisenkymmentä eläintä. Täältä on muuten matkaa Järvenpään keskustaan vain vajaat seitsemän kilometriä. Vaikka olemme täysin maalla, kaupunki on siis ihan vieressä.

Pientä Kotieläintilaa ei ole perustettu mitenkään varta vasten, vaikka täällä onkin puunattu ja laitettu paikkoja sinun saapumistasi varten kuntoon. Niin minä kuin kaikki eläinkaverini kanoja lukuun ottamatta olemme asuneet täällä vuosikaudet. Emäntäni Jonna nyt vain päätti perustaa tällaisen kotieläintilan sinun ja kaikkien lasten, nuorten ja lastenmielisten iloksi. Eikä minulla ole siihen mitään vastaan sanomista. Päinvastoin. Minähän suorastaan rrrrrrakastan ihmisiä.

Pieni Kotieläintila on vanha tuusulalainen maatila. Pihapiirissä asutaan edelleen kahdessa sukupolvessa, ja minullakin on siksi oikeastaan kaksi kotia. Kirmaan aina sinne, missä isäntäväkikin on.

Meillä on käynyt aikaisemminkin nuoria vieraita. Siitä, ja lasten ja nuorten innokkuudesta emäntäni saikin idean kotieläintilan perustamiseen. Ja siitä, kun hän huomasi, että tämä minun pihapiriini on monen lapsen ja nuoren mielestä aika uniikki. Kaikki eivät ole tällaista koko elämänsä aikana koskaan nähneetkään. Minusta kyllä pitäisi.

Olen Pienen Kotieläintilan ainoa koira.  Jonkinlaiseksi hengenluojaksikin minua on kutsuttu. Ehkä siksi vanhan tallirakennuksen yhteyteen avattu kahvila saikin juuri minun nimen. Kahvila on siis nimeltään Onni. Se on minusta hyvä nimi.

Kanssani tilalla elelee suomalaisista maalaistaloista tuttuja eläimiä: kissat Kaveri ja Toveri, hevoset Laatu ja Holle, ponit Mauno ja Ruuti sekä tukku poneja, lampaita, pupuja ja kanoja. Olemme kaikki tosi kilttejä, hyväntuulisia ja rapsutettavan iloisia. Tulehan tervehtimään meitä. Kotieläintilan ovet ovat avoinna koko kesän keskiviikosta sunnuntaihin. Tarkemmat tiedot löydät näiltä samoilta sivuilta.

Kun poikkeat, sinulle on luvassa hännän heilutusta ja mahdollisuus ainakin minun kyhnyttämiseen. Lupaan, että en kyllästy. Tulepa siis vierailulle. Nähdään kesän aikana!”

Pienen Kotieläintilan avajaiset ovat la 8.6. klo 10-18. Kotieläintilalle on päivän aikana vapaa pääsy. Ohjelmassa on talutusratsastusta klo 12 ja klo 15, viulisti Elsi Goeschin musiikkia sekä Leipovien Leidien pop up -kahvila. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *