kissa maatilalla

Kaveri ja Toveri – Pienen Kotieläintilan erilaiset kissasisarukset

Posted on

”Aurinkoista elokuuta hyvä herrasväki! Niin on kesä kääntynyt syksyn puolelle, vaikka ei uskoisi. Toisaalta, jos minulta kysytään, ei haittaa kyllä yhtään. Muistatko ne kesäkuun ja pienen tauon jälkeen koittaneet heinäkuun lopun helteet? Minä ainakin muistan. Tällainen paksu- ja tiiviskarvainen turkki ja kuumuus on sanalla sanoen läkähdyttävä yhdistelmä. En suosittele.

Moni sanoi minulle kyllä, että ”Nyt Onni varjoon lepäämään”. Mutta kun en malta. Tämä kesä on ollut oikeaa koiranelämää. Jos haluat tietää tarkemmin miksi, lue edelliset tarinani täältä ja täältä.

Tänään kerron sinulle tähän Pienen Kotieläintilan toimintakauden loppuun hieman muista kuin itsestäni. Lupasin edellisellä kerralla valottaa hieman Kaverin ja Toverin elämää täällä tilalla. Kaveri ja Toveri ovat tavallisia maatiaiskissoja. Olen kesän aikana huomannut, että ne ovat silti lähes yhtä suosittuja kuin minä.

”Missä Pienen Kotieläintilan kissat ovat?”

Tapanani on tervehtiä kaikki Pienelle Kotieläintilalle saapuvat vieraat. Se on minulle kunnia-asia – ei vähiten siksi, että tiedän tervehtimisen myötä saavani tukun rapsutuksia. Sattuipa tässä kerran eräänä kesän monituisista vilkkaista päivistä niin, että vieraita oli lähes jonoksi asti, enkä ehtinyt tervehtiä kaikkia tulijoita heti.

Seisoin kahvila Onnin ovella (huomaatko muuten, että kahvila on minun nimiseni – hau sille). Tavoitin terassilta perheen, jota en ollut vielä tervehtinyt. Kirmaisin lasten luo häntää heiluttaen ja syvästi hymyillen, kun pieni tyttö ensimmäiseksi kysyi: ”Missä kissat ovat?”.

Siis kissat! Anna minun kaikki kestää. Mietin, eikö siinä tilanteessa olisi riittänyt yhden koiran hännän heilutus, mutta ei. Tyttö kyseli ja etsi Kaveria ja Toveria, ja oli hämmentynyt, kun kissat olivat tyypilliseen tapaansa lämpimänä päivänä omilla teillään.

Niin samanlaiset, mutta silti erilaiset kissasisarukset

Kaveri ja Toveri ovat sisaruksia, vaikka ei kyllä uskoisi. Ne ovat paitsi erinäköisiä myös täysin erilaisia luonteeltaan. Valkoinen kissa Kaveri on aidosti jokaisen kaveri. Se rakastaa oikeastaan kaikkia, vieraitakin. Ruskeanharmaa Toveri on puolestaan oman elämänsä kissa. Se antaa piupaut ulkopuolisille, seuranpidolle ja rapsutuksille, ja keskittyy elämään itsensä näköistä elämää. Sen vuoksi tämän tarinan kuvassakin on vain Kaveri. Toveri on… no, jossain.

Kissoilla on yleisesti yksi kummallinen piirre. Kun ne saavat päähänsä jotain, mikään ei käännä niiden mieltään. Jos kuumuus ahdistaa tai on vaikka yksinkertaisesti vain kissojen päiväunien aika, Kaveri ja Toveri häipyvät ja palaavat, kun on paluun aika – siis niiden omasta mielestä. Ihan sama, kuinka monta vierasta kotieläintilalla käy ja kuinka moni niitä kyselee.

Kissojen omituista elämää

En edes minä aina tiedä, missä Kaveri ja Toveri seikkailevat. Minulle kun riittää tämä tilan piha. Yritä siinä nyt sitten selitellä vieraille kissojen puolesta, että näiden karvaisten pitkähäntien elämä on piirun verran hieman erilaisempaa kuin meidän koirien.

Mutta jos hetki on otollinen, törmäät todennäköisesti ainakin Kaveriin. Silloin se jaksaa pyöriä vieraiden jaloissa ja vastaanottaa rapsutuksia lähes siinä kuin minäkin. Jos poikkeat tallirakennuksen ylisille rakennetussa vessassa, löydät sieltä kissoille tarkoitetun nukkumapaikan. Se on erityisesti Kaverin lempipaikka. Toveri siellä tuskin nukkuu – ainakaan vieraiden aikaan.

Mutta hei, ei Toveri mikään tylsä tyyppi ole. Ei ollenkaan. Sillä nyt vain on taipumus elellä aika oman näköistä elämää. Mutta ketkäs meistä nyt täysin samanlaisia olisi. Eivät ketkään. Ja onneksi emme olekaan. Tämä elämä olisi monin verroin tylsempää ilman Toverin kaltaisia omalaatuisuuksia.

Jos pidät kiirettä, ehdit tavata meidät ja Pienen Kotieläintilan muut eläinasukkaat vielä hetken ajan. Koulut alkavat pian, ja tilan ovet sulkeutuvat sunnuntaina 11.8. Sen jälkeen Pieni Kotieläintila on avoinna syys- ja talvikauden tilauksesta. Tule siis vielä käymään! Hau!”

Pienen Kotieläintilan kuulumisista blogin puolella kertoo tilan berninpaimenkoira Onni. Onni on tilan ainoa koira ja hengenluoja. Pienen Kotieläintilan eläimiin pääset tutustumaan verkkosivujen Eläimet-sivun kautta. Muista kurkata myös tunnelmakuvat.

Pienen Kotieläintilan kesäkausi päättyy sunnuntaina 11.8.2019. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *