Onni-koira

Onnea on mahdollisimman monta rapsuttajaa – Pieni Kotieläintila avasi kesäkuussa

Posted on

”Anteeksi, anteeksi, anteeksi tämä hiljaisuus. Olen saanut toistuvasti Pienelle Kotieläintilalle saapuvilta vierailta ihmettelyjä, että ”Ai Onni, sinä oletkin täällä”. No, totta kai olen. Tämähän on minun kotini.

Mutta tiedätkö mitä. Viimeinen reilu kuukausi on ollut niin hurrrrjan kiireinen, että en ole ehtinyt raapustaa tänne blogin puolelle lainkaan kuulumisia, vaikka minun kyllä piti.

Pieni Kotieläintila avautui yleisölle kesäkuun alussa Tuusulan Ruskelassa, ja sen jälkeen elämäni on ollut yhtä seuranpitoa ja rapsutusten vastaanottamista muutamia viikottaisia lepopäiviä lukuun ottamatta. Mutta en kuule valita: ehei. Tämä kesä; se on vasta ollut elämää. Odotahan, kun kerron.

Kiirettä pidellyt rapsutusten kanssa

Kaikki alkoi kesäkuun toisesta viikonlopusta, kun emäntäni Jonna yhdessä äitinsä Tarjan kanssa avasi kotini ovet lapsille, lapsiperheille ja ylipäätään kaikille, jotka haluavat viettää päivän mittaisen hengähdyshetken maalla kotieläinten keskellä.

Emme emäntäni kanssa osanneet odottaa, mitä tuleman piti. Olemme viettäneet täällä keskellä peltoja ja metsiä tavallista rauhallista maalaisarkielämää. Läsnä ovat olleet vain me, tilan muut eläinasukit ja aika ajoin ohi vilahtavat hirvet, peurat, mäyrät – ja mitä kaikkia luonnon eläimiä niitä nyt on ollutkaan.

Siksi kesän alussa ajattelin, että olisipa aika mukavaa, jos päivässä saapuisi edes jokunen innokas rapsuttaja. Ai, vai jokunen! Avajaispäivänä pysäköintialue oli lähes täynnä, ja sen jälkeen vieraita on vain tullut ja tullut. Ihan joka ikinen aukiolopäivä.

Olemme emäntäni kanssa ihmetelleet, mistä te kaikki ihanat vieraat olette oikein löytäneet meille. Mutta mahtavaa, että olette. Arvaat kuitenkin, että yhdellä berninpaimenkoiralla on tämän jälkeen pitänyt aika tavalla kiirettä käydä vastaanottamassa ja tervehtimässä jokainen tulija sekä kerätä kaikki vierailta liikenevät huomionosoitukset.

Todellista koiranelämää

Mutta hei vielä lyhyesti Pienen Kotieläintilan tarjoamista hengähdyshetkistä ennen kuin on pakko taas lähteä. Uusi vieras ajoi äsken pihaan.

Minulle tämä elämä täällä meidän tilalla on tavallista arkea, mutta olen kuullut monen ihmisen sanovan lähtiessään, että ”täällä sielu lepää ja syke laskee”, ”onpa niin rauhallista” ja ”voi, miten mukavia eläimiä”. Minä en tiedä sykkeen laskemisesta mitään, enkä rehellisesti sanoen oikeastaan välitäkään, sillä päämääränäni on kerätä aina kaikki vierailta liikenevät rapsutukset.

Mutta reilun kuukauden aikana olen oivaltanut, että ehkä tämä elämäni verkkaisuus ja leppoisuus, kotieläinkaverieni läsnäolo ja ylipäätään täällä tilalla oleva tunnelma merkitsee kaupungissa asuville ihmisille ja lapsiperheille todella paljon. Monilla lapsilla ei tunnu olevan enää mahdollisuutta maalaiselämään eläinten keskellä, ja heidän vanhempansa joutuvat ilmeisesti katsomaan arkena niin usein kelloon, että rauhallinen elämänrytmi yhtenä päivänä kesässä on palkitsevaa.

Ja jos minulta kysytään, niin onhan tämä elämä ihan taivaallista. Niin kuin on ollut koko kulunut kesä.

Vaan nyt on pakko kipaista, mutta lupaan palata pian. Silloin kerron kissaystävistäni Kaverista ja Toverista, jotka ovat selvästi eräitä Pienen Kotieläintilan suosituimpia kasvoja.  Ainakin niitä kysellään aina paljon.

No, minun lisäkseni tietysti. Kuullaan pian. Se on hau.”

Pienen Kotieläintilan kuulumisista blogin puolella kertoo tilan berninpaimenkoira Onni. Onni on tilan ainoa koira ja hengenluoja. Pienen Kotieläintilan eläimiin pääset tutustumaan verkkosivujen Eläimet-sivun kautta. Muista kurkata myös tunnelmakuvat.

2 thoughts on “Onnea on mahdollisimman monta rapsuttajaa – Pieni Kotieläintila avasi kesäkuussa

    1. No hau sinulle Päivi – ja kiitos mukavasta palautteestasi! Täällä viiksikarvani suorastaan värisevät ilosta. Tervetuloa, vielä ehdit tämän kesän aikana. Kotieläintilan ovet sulkeutuvat koulujen alkamisen aikaan sunnuntaina 11.8. Vielä on monta hyvää hetkeä tarjota minulle raps… öh, tulla siis tietenkin tutustumaan eläinkavereihini :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.