Pieni Kotieläintila

Pieni Kotieläintila avautuu kesäkuun alussa

Posted on

Nyt alkavat Onni-koiran juhlaviikot. Sain nimittäin emännältäni Jonnalta kuulla, että Pieni Kotieläintila aukeaa pian. Emäntä sanoi, että ensimmäinen päivä on tiistai 2.6. kello 10. Merkitse ajankohta kalenteriisi heti. Odotan sinua jo täällä!

Outo aika, jota teidän ihmisten kielellä kutsutaan poikkeusajaksi, ei sitten mennytkään ihan heti ohi. Onneksi Pieni Kotieläintila voi avata ovensa kesäksi. Olisin tehnyt muuten protestin. Siitä ei olisi tullut mii-tää-äää-ään, jos olisin saanut vain haaveilla sinun vierailustasi. Koko pitkän pimeän ja vähälumisen talveni ainoa lohtu on ollut, että saan tavata sinut.

Jos kävit meillä Pienellä Kotieläintilalla kylässä vuosi sitten, menomme on sinulle aika tavalla tuttua. Arkeemme on luvassa vähän muutoksia ja hyviä sellaisia – jos sellaiseksi ei nyt katsota kahvojen ja muiden pintojen säännöllistä puhdistamista.

Paljon vanhaa, vähän uutta

Viime vuodesta poiketen meillä on nyt neljä ihan aikataulutettua ohjattua kierrosta. Voit tutustua Pieneen Kotieläintilaan joko omatoimisesti tai emäntäni Jonnan tai jonkun muun vuorossa olevan työntekijän opastuksella.

Suosittelen ohjatulle kierrokselle osallistumista. Saat sen aikana kuulla tarinoita meidän eläinkatraastamme kuten muun muassa sen, millainen suhde uusilla aaseillamme Lillillä ja Lyylillä on, mikä on uusien vuohiemme lempipuuhaa tai mitä kuvassa innokkaasti kurkkivalle Pamelalle kuuluu nyt. Muistathan, että pääset ennakkoon tutustumaan kaikkiin eläimiimme täällä – myös minuun.

Satuja kerran päivässä

Uutta on myös päivittäinen satutuokio, joka kuuluu pääsylipun hintaan. Kerran päivässä järjestettävän satutuokion aikana perheen pienimpien on mahdollisuus hetkeksi rauhoittua ja kuunnella lapsille suunnattuja tarinoita.

Satutuokio on aika mukava, uusi ohjelmalisä, ainakin, jos minulta kysytään. Luulen, että pysäköin itseni tallin ylisille joka päivä kello 13.15. Ai, miksikö? No, en nyt todellakaan halua jättää yhtään potentiaalista rapsutusta väliin.

Talutusratsastus jatkuu Pienellä Kotieläintilalla, ja kierroksia on kaksi kertaa päivässä: kello 12 ja 15. Ainoa ero on, että henkilökunta ei nosta pieniä ratsastajia tänä vuonna ponin selkään vaan se on vanhempien tai läheisten tehtävä. Tähänkin on nyt vain yksi syy: se viheliäinen poikkeusaika.

Kahvila Onni tarjoaa virkistystä

Kuten huomaat, saat meillä kulumaan vierailusi aikana helposti monta tuntia. Muistathan, että kun jano yllättää tai kaipaat muuten vain hetken hengähtämistä, Kahvila Onni palvelee sinua koko vierailusi ajan.

Pienen Kotieläintilan pihalta löytyy kävijöiden vapaassa käytössä oleva grillialue, jossa voit grillata vaikka makkarat tai tikkupullat sekä parin kilometrin mittainen retkeilyreitti, jonka aikana voit nähdä, jos hyvä tuuri käy, luonnonvaraisia eläimiä – ainakin lintuja, jos ne eivät ole kyllästyneet meidän Aatu-kukon metelöintiin.

Kesäkuussa nähdään!

Siinäpä ne – Pienen Kotieläintilan tärkeimmät kuulumiset. Meille kuuluu siis vain hyvää: aasit Lyyli ja Lilli töräyttelevät halutessaan lisää ruokaa, kanat kaakottavat ja uudet vuohet metelöivät joskus hieman turhankin innokkaasti. Kuulet niistä lisää, kun tulet.

Nähdäänhän siis tiistain 2.6. jälkeen. Ps. Muistathan, että olemme avoinna myös koko juhannuksen.

Pieni Kotieläintila avaa ovensa tiistaina 2.6. ja on sen jälkeen avoinna koko kesäkauden sunnuntaihin 2.8. saakka ti-su klo 10-17. Kurkkaa kesän tiedot ennakkoon info-sivulta.

Pienen Kotieläintilan kuulumisista kertoo tilan berninpaimenkoira Onni. Onni on tilan ainoa koira ja hengenluoja. Pienen Kotieläintilan muihin eläimiin pääset tutustumaan kotieläintilan avautumista odotellessasi verkkosivujen Eläimet-sivun kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.