Vähän uutta, vähän vanhaa, vähän lainattuakin – Pieni Kotieläintila avautuu 1.6.

Posted on

Yksi vuosi on lyhyt aika ihmiskunnalle, mutta voin vakuuttaa, että koiralle se on pitkä kuin nälkävuosi. Tätä hetkeä on odotettu.

Mutta kuten teidän ihmisten kielellä sanotaan: tikulla silmään, joka vanhoja muistelee. Talvi on urheasti selätetty, ja kesä on ovella. Onni-koiran koko kesän mittaiset juhlaviikot alkavat, kun Pieni Kotieläintila avautuu ensi tiistaina 1.6. klo 10.

Ni-in, niin pian! En ole pysyä turkissani.

Jos ihan totta puhutaan, olen niin tohkeissani, että viiksikarvani värisevät värisemästä päästyään, enkä päästä emäntääni Jonnaa näköpiiristäni hetkeksikään. Emäntäni jokainen puunaus, paikkojen uudelleen järjesteleminen talviteloilta kesäkuntoon, kesäkukkasten istuttaminen ja uusien ideoiden jalostaminen käytäntöön tarkoittaa, että Pieni Kotieläintila on hetki hetkeltä lähempänä kesää.

Soita kesällä Tuijottava koira!

Esimerkiksi tässä aamuna eräänä Kahvila Onniin tuotiin piano. Siis piano! Voitko uskoa? Oikein odotan, koska kuulen ensimmäisen kerran pianoversion Kalevauvan Tuijottava koira -biisistä.

Ymmärrät siis varmaan, että elän parhaillaan kotieläintilan parasta aikaa, ja minun on nähtävä ja koettava Pienen Kotieläintila kesäkauden valmistelutöistä kaikki.

Tv- ja elokuvastara Putti-possu tulee vierailulle

Pianon lisäksi meille on tulossa kaikkea muutakin mukavaa. Sellaista Pienen Kotieläintilan näköistä: vähän uutta, vähän vanhaa ja joskus jotain lainattuakin – kuten esimerkiksi Putti-possu, joka tulee vierailulle avajaisviikon kunniaksi yhden päivän ajaksi lauantaina 5.6. klo 12-15.

Putti ei ole minulle entuudestaan tuttu tyyppi, mutta aion kyllä käydä hieromassa sen kanssa tuttavuutta. Pitää nimittäin tarkistaa, millä ihmeen ominaisuuksilla porsas saa rakennettua itsestään elokuva- ja tv-tähden.

Putti on kuulemma tunnettu stara Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuvasta ja Onnela-tv-sarjan neljänneltä tuotantokaudelta. Kuvittele vähän, siis possu! Voisikohan siltä ottaa jotain oppia? Jos vaikka joskus minäkin…

Muutoksiakin hieman on. Sillä elämä on. Mikään ei ole ikuista eikä pysyvää – ei ihmisten eikä eläinten. Kaikki Pienen Kotieläintilan nykyiset eläimet pääset tarkistamaan Eläimet-sivun kautta.

Toveri-kissa ja energinen Antti-koira

Mutta asia, joka on pysyvää, on minun ja Toveri-kissan ystävyys. Jos mahdollista, ystävyytemme on vain syventynyt entisestään kuluneen talven aikana. Vieraista ihmisistä piittaamattomasta Toverista on tullut uskollinen lakeijani. Se seuraa minua kaikkialle, minne menen ja jaamme jopa nukkumahetkemmekin yhdessä.

En pistä asiaa pahakseni. Toveri on hyvä ja uskollinen kaveri – vaikka se nyt kissa onkin.

Paljon olisi muutakin kerrottavaa. Kuten esimerkiksi tarinaa kanojen hassusta sielunelämästä, meille saapuneesta uudesta puolivakituisesta asukkaasta, Suomen ajokoirasta Antista, joka omalla nuoruudellaan ja riehakkuudellaan saa minut väsytettyä aika ajoin loppuun. Siis minut! Se on paljon sen.

Tai pihaamme ilmestyneestä, oman arvon tuntevasta fasaanista tai keväisestä kohtaamisestani mäyrän kanssa.

Mutta säästän nämä tarinat toiseen kertaan. Tai sitten voit kysellä niistä minulta, kun näemme kesällä.  Sillä sinähän tulet tietenkin käymään? Varmasti? Turkkini kaipaa rapsutuksia.

PS. Muista, että juhannuksenakin saa tulla poikkeamaan. Muistuttelen tässä nyt jo vain, että Pieni Kotieläintila on avoinna koko juhannusviikonlopun. Nähdään kesän aikana!

Pieni Kotieläintila avaa ovensa tiistaina 1.6.2021 ja on sen jälkeen avoinna kesäkaudella 2021 sunnuntaihin 1.8. saakka ti-su klo 10-17. Kurkkaa lisää tietoa ennakkoon Info-sivulta.

Pienen Kotieläintilan kuulumisista kertoo tilan berninpaimenkoira Onni. Onni on tilan ainoa koira ja hengenluoja. Pienen Kotieläintilan muihin eläimiin pääset tutustumaan ennakkoon Eläimet-sivun kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.