TARINA

PIENELLÄ KOTIELÄINTILALLA TUTUSTUT MAASEUDUN ELÄMÄÄN

"Mielessäni oli pitkään muhinut ajatus laajentaa Metsolan maatilan toimintaa. Olen ollut etuoikeutettu, kun olen saanut seurata sivusta ja olla osa maatilalla vierailleiden lähiseudun lasten ja nuorten elämää. Olemme ystävystyneet eläinten hoidon ohessa ja jakaneet arkipäivän pieniä iloja ja suruja ikäerosta huolimatta.

Olemme yhdessä seuranneet lumen sulamista, päivien pitenemistä, muuttolintujen tuloa, kevään edistymistä luonnossa, eläinten talvikarvan lähtöä ja lintujen pesintää. Olemme usein jutelleet asioista, joista ei ehkä kotona ennätetä puhua. Uskon, että olen pystynyt antamaan monelle lapselle ja nuorelle turvallisen harrastuspaikan eläinten ympäröimänä. Paikan, jonne on ollut mukava tulla.

Pyrin kannustamaan  lapsia ja nuoria heidän kaikilla elämänalueillaan. Patistan heitä kokeiden lukuun, toisten huomiointiin, turvallisuuteen ja hyviin käytöstapoihin. Tärkein oppini heille on, että he ovat tärkeitä juuri sellaisina kuin he ovat. Aina ei tarvitse onnistua sataprosenttisesti. Meillä riittää, kun sydämestään yrittää parhaansa, oli lopputulos mikä tahansa.

Välillä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, mutta kaikesta selvitään ja opitaan aina jotain uutta. Pyrin aina tähdentämään, että kaikille ihmisille sattuu vahinkoja ja unohduksia. Sellainen ihminen, joka selviää elämässään ilman virheitä, ei ole rehellinen itselleen eikä muille.

Voi, miten monet iloiset naurut olemme saaneet milloin kenellekin sattuneista kommelluksista. Viimeisin oli sellainen, jossa eräs tyttö sotki vaatteensa perin pohjaisesti yrittäessään hillitä eläimen karkureissua. Sen nähtyämme nauroimme kaikki niin, että vatsoihin sattui ja silmistä valui vesi. Onneksi kone pesee ja kesä kuivaa.

Toivon, että kaikilla lapsilla ja nuorilla olisi mahdollisuus edes pienen hetken verran päästä kokemaan maalaiselämää, näkemään tämä maaseudun kauneus ja luonnon ihmeellinen monipuolisuus."

pieni kotieläintila kahvila onni
Toivotan kaikki lämpimästi tervetulleeksi Pienelle Kotieläintilalle.

JONNA WINQVIST