ELÄIMET

PIENEN KOTIELÄINTILAN ASUKKAAT

KOIRA ONNI

Pienen Kotieläintilan koira Onni on maatilan päätähti, showmestari ja hengenluoja - ei vähiten siksi, että se heiluttaa vinhasti häntäänsä jokaiselle maatilalle saapuvalle vieraalle. Ei ihme, että Pienen Kotieläintilan kahvila sai nimensä Onnin mukaan. Onni on rodultaan berninpaimenkoira. Se on luonteeltaan kiltti ja ystävällinen. Onni rakastaa koko maailmaa, ja se näkyy. Kun hätistelet seuraajaasi kymmenettä kertaa pois jalkojesi edestä, saatat ehkä pohtia, että vähempikin ystävällisyys joskus riittäisi. Onni tekee kuitenkin kaiken rakkaudesta sinuun.

KISSAT KAVERI JA TOVERI

Pienen Kotieläintilan kissat Kaveri ja Toveri ovat kaikkea muuta kuin kaksi marjaa, vaikka ne ovat veljeksiä eli lähtöisin samasta pesueesta. Kaveri on väriltään valkoinen ja maatilan kissoista seurallisin. Kaveri ei säikähdä juuri mitään. Kun löydät sen maatilan piha-alueelta, se janoaa sinulta loputtomasti rapsutuksia. Saatat saada sen myös seuraksesi tutustumiskierroksellesi. Toveri on ruskean raidallinen, ja se on kaikkea muuta kuin seurallinen. Älä siis ihmettele, jos näet sen pinkovan piiloon. Kaveri ja Toveri ovat rodultaan  tavallisia maatiaiskissoja.

aasi

AASIT AKU JA IINES

Pienen Kotieläintilan aasit ovat nimeltään Aku ja Iines. Ne ovat sydänystäviä keskenään, ja niillä on vahva side toisiinsa. Seuraa kaksikkoa aitauksessa tovi ja huomaat, kuinka ne tekevät ihan kaiken yhdessä - mieluiten vielä mahdollisimman lähekkäin toisiaan. Aku on aaseista vaalea ja Iines ruskeanharmaa. Molempien luonne on maailman ystävällisin. Ne eivät potki, eivätkä pure. Ne ovat myös uteliaita ja kiinnostuneita vieraista. Toisaalta Aku ja Iines ovat omapäisiä ja tekevät harvoin mitään käskystä. Ei ihme, että tämä parivaljakko valloittaa monen vieraan sydämen.

hevonen

HEVOSET LAATU JA HOLLE + PONIT

Laatu ja Holle tuovat Pienelle Kotieläintilalle ponien ja omapäisten aasien keskelle olemuksellaan ryhtiä ja arvokkuutta. Laatu ja Holle ovat rodultaan suomenhevosia, perinteisiä vanhan maatilan kotieläimiä. Molemmat ovat luonteeltaan kilttejä ja ihmisystävällisiä. Samassa aitauksessa hevosten kanssa asustaa myös kolme valkoista ponia Demppa, Mirri ja Puuha. Mirrin tunnistat helposti. Se on kuin Peppi Pitkätossun hevonen minikoossa. Niin Laatu ja Holle kuin niiden ponikaveritkin elävät tilalla pihattoelämää eli ne saavat kulkea vapaasti sisälle ja ulos.

ponit

PONIT RUUTI JA MAUNO

Älä hämäänny. Pienellä Kotieläintilalla on poneja aidosti kahdessa eri aitauksessa, yhteensä viiden kappaleen verran. Ponit Ruuti ja Mauno ovat aasien kanssa samassa aitauksessa. Molemmat ovat rodultaan shetlanninponeja. Ikäeroa kaveruksilla on kuusi vuotta, mutta kuten ihmisillä myös poneilla ikäero on vain numero. Ruuti ja Mauno tulevat erinomaisesti toimeen keskenään. Yhteistä ponikaksikolle myös on, että ne ovat luotettavia ja poikkeuksellisen kilttejä.

KANIT PUPU JA JUSSI

Pienen Kotieläintilan kanit Pupu ja Jussi saivat tilalta uuden kodin sen jälkeen, kun niiden alkuperäinen omistaja joutui luopumaan niistä. Nyt Pupu ja Jussi elävät kotieläintilalla onnellista kanien elämää, ja ne liikkuvat eläinsuojassa olevasta aitauksesta oman mielensä mukaan vapaasti sisälle ja ulos. Kaneista valkoinen on nimeltään Pupu ja harmaa on Jussi. Molemmat ovat isokokoisia ja kilttejä. Jussi on kaneista seurallisin, erityisesti, kun se on saanut tehdä rauhassa hetken aikaa tuttavuutta uusien kasvojen kanssa.

LAMPAAT PIPSA, PAMELA JA PIRKKO

Pienen Kotieläintilan lampaat ovat nimeltään Pipsa, Pamela ja Pirkko. Tarkkakorvaisin saattaa huomata nimissä yhdenmukaisuuden Jaakko Tepon laulujen sanoitusten kanssa. Lampaista musta on Pipsa, ruskea on Pirkko ja valkoinen on Pamela, ja ne ovat sisaruksia keskenään. Kolmikon lapsuudenkoti on lähes kivenheiton päässä Lammaskallion tilalla. Lampaat asuvat eläinsuojassa ja sen takana ulkona omalla laitumellaan.

KANAT LENITA, SAARA, SIIRI JA INKERI

Millainen olisi 2010-luvun maatila ilman kanoja? Ei mikään. Jokainen kunnon maatila tarvitsee pihalleen muutaman kaakottajan, joka raaputtaa maata ja nokkii edestään löytyviä herkkupaloja. Kanakaverukset Lenita, Saara, Siiri ja Inkeri ovat Pienen Kotieläintilan tuoreimpia asukkeja. Ne ovat saapuneet läheiseltä Lassilan tilalta toukokuussa 2019. Kanat ovat Hy Line -rotua. Myös kanoilla on mahdollisuus liikkua asuinsijastaan vapaasti ulos ja sisälle.

LISÄÄ KUVIA PIENEN KOTIELÄINTILAN ASUKEISTA JA TILAN TUNNELMASTA - TUTUSTU!