ELÄIMET

PIENEN KOTIELÄINTILAN ASUKKAAT

KOIRA ONNI

Pienen Kotieläintilan koira Onni on maatilan päätähti, showmestari ja hengenluoja - ei vähiten siksi, että se heiluttaa vinhasti häntäänsä jokaiselle maatilalle saapuvalle vieraalle. Ei ihme, että Pienen Kotieläintilan kahvila sai nimensä Onnin mukaan. Onni on rodultaan berninpaimenkoira. Se on luonteeltaan kiltti ja ystävällinen. Onni rakastaa koko maailmaa, ja se näkyy. Kun hätistelet seuraajaasi kymmenettä kertaa pois jalkojesi edestä, saatat ehkä pohtia, että vähempikin ystävällisyys joskus riittäisi. Onni tekee kuitenkin kaiken rakkaudesta sinuun.

KISSAT KAVERI JA TOVERI

Pienen Kotieläintilan kissat Kaveri ja Toveri ovat kaikkea muuta kuin kaksi marjaa, vaikka ne ovat veljeksiä eli lähtöisin samasta pesueesta. Kaveri on väriltään valkoinen ja maatilan kissoista seurallisin. Kaveri ei säikähdä juuri mitään. Kun löydät sen maatilan piha-alueelta, se janoaa sinulta loputtomasti rapsutuksia. Saatat saada sen myös seuraksesi tutustumiskierroksellesi. Toveri on ruskean raidallinen, ja se on kaikkea muuta kuin seurallinen. Älä siis ihmettele, jos näet sen pinkovan piiloon. Kaveri ja Toveri ovat rodultaan  tavallisia maatiaiskissoja.

AASIT LYYLI JA LILLI

Pienen Kotieläintilan aasikaksikko on vaihtunut. Löydät aitauksesta nyt aasiäidin Lyylin sekä yksivuotiaan tyttären Lillin. Lyyliä ja Lilliä hellyyttävämpää aasikaksikkoa saat hakea. Ne ovat helposti lähestyttäviä ja kiinnostuneita ihmisistä, nuori Lilli nyt varsinkin. Aaseilla on keskenään vahva ja rakastava, mutta samalla aika perinteinenkin äiti-tytär-suhde. Lilli kuvittelee olevansa pomo, mutta Lyyli hallitsee aitausta omalla rauhallisella otteellaan. Tämä parivaljakko sulattaa kaikkien sydämen.

ponit

PONIT RUUTI JA MAUNO

Älä hämäänny. Pienellä Kotieläintilalla on poneja aidosti kahdessa eri aitauksessa, yhteensä viiden kappaleen verran. Ponit Ruuti ja Mauno ovat rodultaan shetlanninponeja. Ikäeroa kaveruksilla on kuusi vuotta, mutta kuten ihmisillä myös poneilla ikäero on vain numero. Ruuti ja Mauno tulevat erinomaisesti toimeen keskenään. Yhteistä ponikaksikolle myös on, että ne ovat luotettavia ja poikkeuksellisen kilttejä.

hevonen

HEVOSET LAATU JA HOLLE SEKÄ PONIT DEMPPA, MIRRI JA PUUHA

Laatu ja Holle tuovat Pienelle Kotieläintilalle ponien ja omapäisten aasien keskelle olemuksellaan ryhtiä ja arvokkuutta. Laatu ja Holle ovat rodultaan suomenhevosia, perinteisiä vanhan maatilan kotieläimiä. Molemmat ovat luonteeltaan kilttejä ja ihmisystävällisiä. Samassa aitauksessa hevosten kanssa asustaa myös kolme valkoista ponia Demppa, Mirri ja Puuha. Mirrin tunnistat helposti. Se on kuin Peppi Pitkätossun hevonen minikoossa. Niin Laatu ja Holle kuin niiden ponikaveritkin elävät tilalla pihattoelämää eli ne saavat kulkea vapaasti sisälle ja ulos.

KANIT ILONA, MILONA, ROMEO SEKÄ PUPU JA JUSSI

Pienen Kotieläintilan kanit Pupu ja Jussi ovat saaneet alkuvuodesta 2020 seurakseen kolme uutta jättikania, kuvassa olevan Ilonan sekä samaan aikaan saapuneen Milonan ja Romeon. Tai seurakseen ja seurakseen. Pupu ja Jussi päättivät tehdä sen, minkä kunnon isäntäväki voi vieraidensa hyväksi tehdä. Ne luovuttivat asumuksensa uusille tulokkaille ja muuttivat itse kanojen ja Aatu-kukon seuraksi. Löydät kotieläintilalta kaneja nyt siis kahdesta eri aitauksesta. Kuten tutut Pupu ja Jussi, myös Ilona, Milona ja Romeo ovat erittäin kilttejä ja seurallisia.

LAMPAAT PIPSA, PAMELA JA PIRKKO

Pienen Kotieläintilan lampaat ovat nimeltään Pipsa, Pamela ja Pirkko. Tarkkakorvaisin saattaa huomata nimissä yhdenmukaisuuden Jaakko Tepon laulujen sanoitusten kanssa. Lampaista musta on Pipsa, ruskea on Pirkko ja valkoinen on Pamela, ja ne ovat sisaruksia keskenään. Kolmikon lapsuudenkoti on lähes kivenheiton päässä Lammaskallion tilalla. Lampaat asuvat eläinsuojassa ja sen takana ulkona omalla laitumellaan.

KANAT LENITA, SAARA, SIIRI JA INKERI

Millainen olisi nykypäivän maatila ilman kanoja? Ei mikään. Jokainen kunnon maatila tarvitsee pihalleen muutaman kaakottajan, joka raaputtaa maata ja nokkii edestään löytyviä herkkupaloja. Kanakaverukset Lenita, Saara, Siiri ja Inkeri ovat Pienen Kotieläintilan pidettyjä asukkeja. Ne saapuivat läheiseltä Lassilan tilalta ja pyöräyttävät päivittäin munan tahi kaksi. Seuranaan niillä on aitauksessa paitsi kukko Aatu myös kaksi kania Pupu ja Jussi.

KUKKO AATU

Kukko Aatu saapui Pienelle Kotieläintilalle vuoden 2019 syksyllä, ja siitä on muodostunut vuoden aikana koko maatilan kingi - ainakin, jos johtajuus mitataan äänen määrässä. Aatu keksii syyn kiekumiseen lähes mistä vain, ja sen uljas tenori soi päivässä lukemattomia kertoja. Kaikki eivät ole Aatun äänestä ja kiekumisen määrästä aina yhtä mielissään, mutta kanat Lenita, Saara, Siiri ja Inkeri ovat haltioissaan. Ne suorastaan rakastavat omaa johtajaansa. Kun koittaa ilta, viisikko vetäytyy yhdessä orrelle nukkumaan.

VUOHET TÄHTI, PERNILLA JA AMOR

Minivuohet Tähti, Pernilla ja kuvan nuori kili Amor kuuluvat Pienen Kotieläintilan uusimpiin tulokkaisiin. Ne saapuivat tilalle tänä keväänä. Vuohikolmikko on aikamoinen paitsi juuriltaan myös harrastuksiltaan. Tähti ja Pernilla ovat nimittäin siskoksia, ja yksivuotias Amor on  Pernillan poika. Kolmikko ei pelkää mitään, eikä ketään. Niille esteet ovat tehty kirjaimellisesti ylitettäviksi. Siksi Tähden, Pernillan ja Amorin erityistä lempipuuhaa on kiipeileminen: kaikkialla, missä se on mahdollista.

LISÄÄ KUVIA PIENEN KOTIELÄINTILAN ASUKEISTA JA TILAN TUNNELMASTA - TUTUSTU!