ELÄIMET

PIENEN KOTIELÄINTILAN ASUKKAAT

KOIRA ONNI

Pienen Kotieläintilan koira Onni on maatilan päätähti, showmestari ja hengenluoja - ei vähiten siksi, että se heiluttaa vinhasti häntäänsä jokaiselle maatilalle saapuvalle vieraalle. Ei ihme, että Pienen Kotieläintilan kahvila sai nimensä Onnin mukaan. Onni on rodultaan berninpaimenkoira. Se on luonteeltaan kiltti ja ystävällinen. Onni rakastaa koko maailmaa, ja se näkyy. Kun hätistelet seuraajaasi kymmenettä kertaa pois jalkojesi edestä, saatat ehkä pohtia, että vähempikin ystävällisyys joskus riittäisi. Onni tekee kuitenkin kaiken rakkaudesta sinuun.

KISSAT KAVERI JA TOVERI

Pienen Kotieläintilan kissat Kaveri ja Toveri ovat kaikkea muuta kuin kaksi marjaa, vaikka ne ovat veljeksiä eli lähtöisin samasta pesueesta. Kaveri on väriltään valkoinen ja maatilan kissoista seurallisin. Kaveri ei säikähdä juuri mitään. Kun löydät sen maatilan piha-alueelta, se janoaa sinulta loputtomasti rapsutuksia. Saatat saada sen myös seuraksesi tutustumiskierroksellesi. Toveri on ruskean raidallinen, ja se on kaikkea muuta kuin seurallinen. Älä siis ihmettele, jos näet sen pinkovan piiloon. Kaveri ja Toveri ovat rodultaan  tavallisia maatiaiskissoja.

Aasi Pieni Kotieläintila

AASIT LYYLI JA LILLI

Pienen Kotieläintilalla on aasiäiti Lyyli sekä Lyylin tytär Lilli. Lyyliä ja Lilliä hellyyttävämpää aasiparia saat hakea. Ne ovat helposti lähestyttäviä ja kiinnostuneita ihmisistä, Lilli nyt varsinkin. Aaseilla on keskenään vahva ja rakastava, mutta samalla aika perinteinenkin äiti-tytär-suhde. Lilli kuvittelee olevansa aasielämän pomo, mutta Lyyli hallitsee aitausta omalla rauhallisella otteellaan. Tämä parivaljakko sulattaa kaikkien sydämen.

Ponit Pieni Kotieläintila

PONIT RUUTI JA MARTTI

Ponit Ruuti ja Martti ovat rodultaan shetlanninponeja. Martti on kotieläintilan uusi tulokas.  Se saapui tilalle vuonna 2021. Ponien ystävystyminen oli aluksi hidasta. Nyt ne tulevat kuitenkin erinomaisesti toimeen keskenään ja jakavat kahdestaan oman aitauksen. Ystävyyttä on muun muassa toistensa kyhnyttäminen, eikä Martti päästä Ruutia hetkeksikään pois silmistään. Martin tavaramerkkinä on aitauksen sisällä olevan kasan päällä seisominen.

Hevonen Pieni Kotieläintila

HEVONEN SANDRA SEKÄ PONIT DEMPPA JA MIRRI

Kuvassa oleva Sandra on Pienen Kotieläintilan uusimpia eläimiä. Sandra on rodultaan suomenhevonen eli perinteinen maatilan kotieläin, jota käytettiin apuna useissa töissä. Sandra on valtavan kiltti. Monesta muusta eläimestä poiketen se on vähään tyytyväinen. Sandran mielestä elämä kun on vain niin ihanaa. Samassa aitauksessa Sandran kanssa asustaa kaksi valkoista ponia Demppa ja Mirri. Mirrin tunnistat helposti. Se on kuin Peppi Pitkätossun hevonen minikoossa. Kaikki aitauksen asukit elävät tilalla pihattoelämää.

KANIT ILONA, MILONA JA ROMEO

Pienen Kotieläintilan kaneja ovat kuvassa oleva Ilona sekä Ilonan kanssa samaan aikaan tilalle vuonna 2020 saapuneet Milona ja Romeo. Ihan mitään pienen pieniä luppakorvia Pienen Kotieläintilan kanit eivät todellakaan ole. Kanikolmikolla on oikeasti kokoa ja mittaa. Ilona, Milona ja Romeo elävät omassa kanien aitauksessaan kanojen naapurissa. Kaneilla on mahdollisuus pomppia vapaasti sekä sisälle että ulos, oman mielensä mukaan. Ilona, Milona ja Romeo ovat kaikki kolme erittäin kilttejä ja seurallisia. Viihdyt niitä seuratessasi varmasti. Paras paikka kanielämän seuraamiseen on aitauksen ulkopuolella. Samasta paikasta näet nimittäin myös kanat - vierekkäin.

Lampaat Pieni Kotieläintila

LAMPAAT PIPSA, PAMELA JA PIRKKO

Pienen Kotieläintilan lampaat ovat nimeltään Pipsa, Pamela ja Pirkko. Tarkkakorvaisin saattaa huomata nimissä yhdenmukaisuuden Jaakko Tepon laulujen sanoitusten kanssa. Lampaista musta on Pipsa, valkoinen on Pamela ja kuvassa oleva ruskea on Pirkko. Ne ovat sisaruksia keskenään. Kolmikon lapsuudenkoti on lähes kivenheiton päässä Lammaskallion tilalla. Lampaat asuvat pysäköintialueen vieressä ulkona omalla laitumellaan.

KANAT SAARA, SIIRI JA SEITSEMÄN MUUTA KANASTA

Millainen olisi nykypäivän maatila ilman kanoja? Ei mikään. Jokainen kunnon maatila tarvitsee pihalleen muutaman kaakottajan, joka raaputtaa maata ja nokkii edestään löytyviä herkkupaloja. Nyt kanakaveruksia on Pienellä Kotieläintilalla vain jo monta, kaikkiaan yhdeksän. Kanakaverusten Saaran ja Siirin seurana ovat tuoreet asukit Martta, Pirkko, Frida, Pikana, Paula, Noki ja Täplä. Tutustu niiden kauniisiin värityksiin.

KUKKO AATU

Kukko Aatusta on muodostunut vuosien varrella koko maatilan, tai vähintään kana-aitauksen, kingi - ainakin, jos johtajuus mitataan äänen ja kuopsutusten määrässä. Aatu on sanan varsinaisessa merkityksessä kukko parhaimmasta päästä. Hyvä niin, sillä kanat Saara ja Siiri uusine tulokasystävineen ovat Aatusta haltioissaan. Ne suorastaan rakastavat omaa johtajaansa. Kun koittaa ilta, kanaparvi vetäytyy yhdessä orrelle nukkumaan: Aatu-kukko keskelle ja kanat molemmille puolille Aatun viereen.

VUOHET TÄHTI, PERNILLA JA AMOR

Minivuohet Tähti, Pernilla ja kuvassa oleva vuohiporukan nuorimmainen Amor ovat ehtineet valloittaa Pienen Kotieläintilan vakituiset kävijät. Eikä ihme. Ne tervehtivät jokaista kävijää suloisella määkimisellään ja seuraavat tulijoita uteliaana perässä. Vuohikolmikko on aikamoinen paitsi taustoiltaan myös harrastuksiltaan. Tähti ja Pernilla ovat siskoksia, ja Amor on  Pernillan poika. Niille esteet ovat tehty kirjaimellisesti ylitettäviksi. Kolmikon erityistä lempipuuhaa on kiipeileminen: kaikkialla, missä se on mahdollista.

LISÄÄ KUVIA PIENEN KOTIELÄINTILAN ASUKEISTA JA TILAN TUNNELMASTA - TUTUSTU!