ELÄIMET

PIENEN KOTIELÄINTILAN ASUKKAAT

KOIRA ONNI

Pienen Kotieläintilan koira Onni oli ensimmäiset vuodet maatilan päätähti. Monet muistavat Onnin tilan ehdottoman showmestarina ja hengenluojana. Ei ihme, että Pienen Kotieläintilan kahvila sai aikanaan nimensä juuri Onnin mukaan. Nyt tällä berninpaimenkoiravanhuksella on kuitenkin ikää, ja se kaipaa rauhaa tilan arkisista hulinoista - aivan kuten monet muut vaarit ylipäätään. Onni on vetäytynyt siksi eläkkeelle, etkä näe sitä enää tilalla. Se saattaa silti seurata sinua salaisesta lepopaikastaan, ja jos niin käy, se heiluttaa sinulle yhä villisti häntäänsä. Juuri niin kuin vain Onni voi.

KISSAT KAVERI JA TOVERI

Pienen Kotieläintilan kissat Kaveri ja Toveri ovat kaikkea muuta kuin kaksi marjaa, vaikka ne ovat veljeksiä eli lähtöisin samasta pesueesta. Kaveri on väriltään valkoinen ja maatilan kissoista seurallisin. Kaveri ei säikähdä juuri mitään. Kun löydät sen maatilan piha-alueelta, se janoaa sinulta loputtomasti rapsutuksia. Saatat saada sen myös seuraksesi tutustumiskierroksellesi. Toveri on ruskean raidallinen, ja se on kaikkea muuta kuin seurallinen. Älä siis ihmettele, jos näet sen pinkovan piiloon. Kaveri ja Toveri ovat rodultaan  tavallisia maatiaiskissoja.

Aasi Pieni Kotieläintila

AASIT LYYLI JA LILLI

Pienen Kotieläintilalla on aasiäiti Lyyli sekä Lyylin tytär Lilli. Lyyliä ja Lilliä hellyyttävämpää aasiparia saat hakea. Ne ovat helposti lähestyttäviä ja kiinnostuneita ihmisistä, Lilli nyt varsinkin. Aaseilla on keskenään vahva ja rakastava, mutta samalla aika perinteinenkin äiti-tytär-suhde. Lilli kuvittelee olevansa aasielämän pomo, mutta Lyyli hallitsee aitausta omalla rauhallisella otteellaan. Tämä parivaljakko sulattaa kaikkien sydämen.

Ponit Pieni Kotieläintila

PONIT RUUTI, MARTTI JA MIRRI

Pienen Kotieläintilan poniaitauksessa pihan perällä asustaa kolme tuttua asukkia Ruuti, Martti ja Mirri. Mirrin tunnistat helposti. Se on kuin Peppi Pitkätossun hevonen minikoossa. Kaikki tulevat erinomaisesti toimeen keskenään, ja ne jakavat yhdessä oman aitauksen maatilan perällä. Ystävyyttä on muun muassa toinen toistensa kyhnyttäminen, eikä erityisesti Martti päästä Ruutia hetkeksikään pois silmistään.

Hevonen Pieni Kotieläintila

HEVOSET SANTRA JA TOIVO SEKÄ LAURI JA SULO

Kuvassa oleva Santra ja muut Pienen Kotieläintilan hepat ovat rodultaan suomenhevosia. Ne ovat perinteisiä maatilan kotieläimiä, joita käytettiin aikanaan apuna useissa tilan töissä. Santra on valtavan kiltti. Monesta muusta eläimestä poiketen se on vähään tyytyväinen. Santran mielestä elämä kun on vain niin ihanaa. Lauri ja Sulo ovat puolestaan kesäasukkeja eli ne viettävät kesää Pienellä Kotieläintilalla. Tapaat ne aitauksen lisäksi myös talutusratsastuksesta. Kaikki aitauksen asukit elävät tilalla pihattoelämää.

KANIT ROMEO, MILONA, NIPSU JA KOLME MUUTA IHANAA PUPUA

Pienen Kotieläintilan kaneja ovat Romeo, Milona ja Nipsu sekä kolme muuta pientä ja ihanaa harmaanvalkoista pupua. Kaikki puput elävät omassa kanien aitauksessaan kanojen naapurissa. Kaneilla on mahdollisuus pomppia vapaasti sekä sisälle että ulos, oman mielensä mukaan. Kaikki puput ovat erittäin kilttejä ja seurallisia. Viihdyt niitä seuratessasi varmasti. Paras paikka kanielämän seuraamiseen on aitauksen ulkopuolella. Samasta paikasta näet nimittäin myös kanat -  ihan vierekkäin.

Lampaat Pieni Kotieläintila

LAMPAAT PIPSA, PIRKKO, HILMA, PAMELA JA FLORA

Pienen Kotieläintilan lampaat ovat nimeltään Pipsa, Pirkko, Hilma, Pamela ja Flora. Tarkkakorvaisin saattaa huomata nimissä Floraa lukuun ottamatta yhdenmukaisuuden Jaakko Tepon laulujen sanoitusten kanssa. Hilma, Pamela ja Flora saapuivat tilalle vasta kesäkuun alussa. Kaikkien lapsuudenkoti on lähes kivenheiton päässä Lammaskallion tilalla. Lampaat asuvat pysäköintialueen vieressä ulkona omalla laitumellaan.

KANAT SAARA, SIIRI JA KUUSI MUUTA KANASTA

Millainen olisi nykypäivän maatila ilman kanoja? Ei mikään. Jokainen kunnon maatila tarvitsee pihalleen muutaman kaakottajan, joka raaputtaa maata ja nokkii edestään löytyviä herkkupaloja. Nyt kanakaveruksia on Pienellä Kotieläintilalla kaikkiaan kahdeksan eli Saaran ja Siirin seurana on joukko värikkäitä ja kauniita kanattaria. Tutustu niiden upeaan ulkoasuun ja elämäisen meininkiin.

KUKKO AATU

Kukko Aatusta on muodostunut vuosien varrella koko maatilan, tai vähintään kana-aitauksen, kingi - ainakin, jos johtajuus mitataan äänen ja kuopsutusten määrässä. Aatu on sanan varsinaisessa merkityksessä kukko parhaimmasta päästä. Hyvä niin, sillä kanat Saara ja Siiri kanaystävineen ovat Aatusta aidon haltioissaan. Ne suorastaan rakastavat omaa johtajaansa. Kun koittaa ilta, kanaparvi vetäytyy yhdessä orrelle nukkumaan: Aatu-kukko keskelle ja kanat molemmille puolille Aatun viereen.

VUOHET TÄHTI, PERNILLA JA AMOR

Minivuohet Tähti, Pernilla ja kuvassa oleva Amor ovat ehtineet valloittaa Pienen Kotieläintilan vakituiset kävijät. Eikä ihme. Ne tervehtivät jokaista kävijää suloisella määkimisellään ja seuraavat tulijoita uteliaana perässä. Vuohikolmikko on aikamoinen paitsi taustoiltaan myös harrastuksiltaan. Tähti ja Pernilla ovat siskoksia, ja Amor on  Pernillan poika. Niille esteet ovat tehty kirjaimellisesti ylitettäviksi. Kolmikon erityistä lempipuuhaa on kiipeileminen: kaikkialla, missä se on mahdollista.

LISÄÄ KUVIA PIENEN KOTIELÄINTILAN ASUKEISTA JA TILAN TUNNELMASTA - TUTUSTU!